BouwSecure™

BouwSecure™ is onderdeel van Innozaam Coöperatie U.A. en een samenwerking met Rechtsbundel, die erop toeziet dat opdrachtgevers en uitvoerders van bouwprojecten succesvol zaken met elkaar kunnen doen. Opdrachtgevers krijgen tijdig en conform afspraak geleverd, uitvoerders ontvangen snel hun betaling via de derdenrekening van BouwSecure™.

Door de laagdrempelige werkwijze van BouwSecure™ kunnen zowel ZZP’ers en MKB-bedrijven als grote ondernemingen van deze service gebruik maken. Ook is niet van belang of het gaat om kleine verbouwingswerkzaamheden dan wel een volledig renovatie- of nieuwbouwproject.

Uitvoerders die succesvol werken volgens de BouwSecure™ methode zijn onder andere aannemers, bouw- en installatiebedrijven, architectenbureaus, schilders- en glasbedrijven en leveranciers. Kortom, alle betrokken partijen binnen de bouwkolom.

De behoefte om gebruik te maken van de service van BouwSecure™ kan gelegen zijn bij de opdrachtgever of haar financierder, de verzekeraar of de uitvoerder zelf. Iedere betrokken partij wil immers zoveel mogelijk risico’s uitsluiten en het beoogde resultaat bereiken.

Kernwaarden als onafhankelijkheid, kwaliteit en transparantie staan bij BouwSecure™ centraal. Deze waarden hebben niet enkel meegewogen in de vormgeving en werkwijze van de organisatie, maar ook in de keuzes voor de deelnemende partijen.

Oprichter

Niels Vanaken

BouwSecure™ is mede opgericht door mr. Niels Vanaken, advocaat en onder meer eigenaar van AV Advocaten en Rechtsbundel.

De werkwijze van BouwSecure™ – het bieden van leveringszekerheid en betalingszekerheid – werd eerder al succesvol toegepast binnen andere branches. Vanuit de merkbare behoefte in de bouwbranche wordt eenzelfde methodiek hierin toegepast.

Marcel Timmermans

Op basis van zijn specifieke kennis en brede netwerk binnen de bouwwereld is Marcel Timmermans, voorzitter van Innozaam Coöperatie U.A., verzocht om BouwSecure™ mee vorm te geven.

Gerard den Ouden

Ook Gerard den Ouden, bestuurslid bij Innozaam Coöperatie U.A. en onder meer eigenaar van Gigant Vastgoedservice B.V., speelt vanuit zijn praktische kennis en voeling met de markt een belangrijke rol bij het tot stand komen van de BouwSecure.

Deelnemers

Hiernaast dragen tal van partijen, waaronder uiteraard de leden van Innozaam Coöperatie U.A., bij aan het succes van BouwSecure™.